10. oktoobril tähistatakse pudrupäeva, sestap pühendasime 5. klassi esmaspäevase tööõpetuse tunni “pudrutamisele”. Teemaks oli “kaerahelbepudru 100 maitset”. Lapsed tõid kaasa puuvilju, peekonit, marju, šokolaadigi. Õpetaja oli varunud erinevat sorti juustusid (Merevaik, riivjuust, riivitud parmesan) ja soolaseeni. Küll tundus imelik mõelda, et seened ja puder…  Ikka moos ja suhkur ja marjad on ju pudruvärk! Aga Liisa keetis tädi Aili juhendamisel väga maitsva kaerahelbepudru ning teised hakkisid peekonit ja sibulat, riivisid õuna, tükeldasid banaane jne. Peekon sai praetud koos sibula ja seentega. Jagasime pudru kümnesse kaussi ning maitsestasime kõik kausid erinevate lisanditega. Kokku sai muljetavaldav valik: tavaline puder, mustikatega, banaaniga, valge šokolaadiga, seemnetega, kolme erinevat sorti juustuga, peekoniga ning peekoni, seente ja sibulaga. Siis asusime degusteerima ehk maitsma. Ühiselt valiti parimaks seente ja peekoniga herkulopuder! Kõik muu pudrukraam sai ka otsa. Õppima peame veel viisakat käitumist söögilaua ääres ja degusteerimist, aga eks see oligi alles esimene kord.
Täname köögitädisid Ailit ja Viivet, kes meid oma valdustesse toimetama võtsid ja igati abiks olid. Ka õunamorss sobis pudru juurde palju paremini, kui algselt plaanitud vesi.

Õp Maarika

Pudrupäev